Suporturi pentru vergi

Suporturi pentru vergi

Multi pescari la crap pescuiesc in special cu ceea ce este cunoscut drept "momeli stationare", petrecand ore intregi inapoia vergilor pozitionate in zone unde se pot hrani crapii. In asemenea circumstante, orele lungi de tinere a vergii vor deveni repede obositoare, si aici intervine rolul suportului. Pe langa simpla sustinere a vergii, suportul o tine deasupra solului si departe de orice obstructii care pot interveni in miscarea firului.

Suporturile pot fi realizate din diverse materiale, de la o simpla ramura de copac pana la otel prelucrat pe strung. Au multe forme si structuri diferite, unele fixe, altele cu capete si lungimi reglabile.

Cele cu capete reglabile sunt denumite, de obicei, bankstick ("picheti") si sunt suporturi pentru varga cu un singur picior, care se infig in pamant si sunt preferate de obicei de pescarul la crap, deoarece poate fixa pe ele mult folositele alarme. Pichetii au, de asemenea, multe alte utilizari - printre care sustinerea de "buzz baruri" - suportul in forma de litera "T" - , care este prezentat in continuare.
3262 vizualizari
Print