Monofilament

Monofilament

Monofilament prelungit
Prin insasi natura sa, firul din nailon se alungeste foarte usor si de aceea unii prefera firul care a fost alungit in prealabil la maximum. Aceasta se face prin tragerea ambelor sale capete pe cale mecanica, ceea ce-1 subtiaza si in acelasi timp il face mai fragil, intrucat nu se mai poate alungi. Un exemplu de fir prealungit este Drennan Double Strength. Este preferat pentru pestii foarte speriosi din apele limpezi sau in unele ape cu presiune mare, unde pestii s-au obisnuit cu firul pescarilor. Este, de asemenea, excelent pentru lansarea la distanta, fiindca trece mult mai usor prin inele, totusi nu l-am utiliza pentru distante extreme.

Monofilament nealungit
Opusul firului prealungit este firul care n-a fost alungit deloc. Este nitel mai gros in diametru si se va alungi usor cand un peste incepe sa traga. Aspectul acesta are atuul suplimentar de a actiona ca absorbitor de soc la dril. Un exemplu este Ber-kley Big Game, care este, de asemenea, un fir rezistent, abraziv, foarte recomandat pentru a fi folosit printre agatatori.

Monofilament partial alungit

intre cele doua exemple amintite mai sus se afla firul partial alungit. Acesta are avantajul de a fi mai subtire decat cel nealungit, totusi mai pastreaza putin din caritatea de absorbire a socului (un exemplu este Sabreline). Firele acestea sunt preferate pentru toate varietatile de crapi si au diverse rezistente la rupere.
3181 vizualizari
Print