Rod poduri

Rod poduri

Rod podul (trepiedul) este pur si simplu un suport pentru o varga pe care-l puteti deplasa cu usurinta dintr-un loc in altul si pe care nu trebuie sa-l infigeti in pamant. Scopul initial al trepiedului a fost de a crea un ansamblu stabil cand se pescuieste pe maluri tari si pietroase, cum sunt cele din jurul multor lacuri de acumulare mari, dar se pare ca in ultimii ani au prevalat usurinta si moda. Ca toate celelalte, trepiedele au multe configuratii si materiale diferite si, ca atare, si pretul lor variaza mult.

Desi cei mai multi pescari incepatori au un buget limitat, le recomandam sa cumpere intai un trepied, si abia apoi buzz baruri si picheti. In felul acesta, vor avea mai mult de castigat pe termen lung.

Suporturi si clesti pentru taloane
Barele din spate ale oricaror ansambluri pentru vergi de crap ar trebui sa aiba suporturi pentru taloane sau clesti pentru taloane, pe care sa se sprijine manerul vergii. Exista o gama de forme si marimi diferite, preferatele noastre fiind clestii care fixeaza extrem de strans varga.

Preferintele noastre
Am incercat sa fim rezervati in privinta trepiedelor si pichetilor pe care le preferam pentru pescuit. in clipa de fata, pe piata exista foarte multe modele bune, asa incat conteaza de fapt care model va place cum arata si pe care vi-1 puteti permite. Noi am utilizat o vreme barele extrem de usoare din gama Nash Titanium, dar sunt foarte scumpe. Intrucat, in general, pescuim in reprize scurte, am incercat sa ne reducem cat mai mult greutatea echipamentelor.

Fiind foarte usoare, barele Titanium se potrivesc excelent acestui stil de pescuit. Exista picheti scurti si lungi, ca si buzz baruri, astfel ca va puteti acomoda multor situatii. In prezent, insa, nu se poate cumpara un trepied din titan; noi ne-am descurcat cu un model KJB foarte usor, care nu se mai gaseste decat la second-hand. Alt trepied bun pe care-1 putem recomanda este Globetrotter produs de Solar.
4020 vizualizari
Print