Balta Greaca Cercani Balta Greaca Cercani Balta Greaca Cercani

Balta Greaca Cercani

La 38.48 Km de Bucuresti
Rating:
3 stele
 Localizare si acces
- lacul se afla in comuna Greaca (judetul Giurgiu) intre sat Zboiu si sat Putu Greci.
- accesul se face pe drum asfaltat pana la intrarea pe balta.
- pe marginea lacului este drum pietruit, accesul fiind facil chiar si pe ploaie torentiala.
- pentru informatii detaliate privind traseul pana la balta va rugam sa consultati sectiunea Contact.

Populatia piscicola
- crapul comun (romanesc) si crapul oglinda (salonta) sunt speciile dominante, avand aproximativ urmatoarea distributie: 4 tone de 1 – 4kg, 4 tone de 5 – 9kg si 4 tone de peste 10kg.
- cel mai mare exemplar capturat este de 22.5kg, iar captura cea mai mare din 2010 este de 19.8kg.
- pe langa aceste specii, in lac mai exista: caras, sanger (fitofag), biban si stiuca.

Populari
- in martie 2011 s-a populat cu 400 de crapi (3.5 tone), astfel: 100 cu greutatea intre 10 – 14kg, 100 intre 9 – 10kg si 200 intre 7 – 9kg. Cititi stirea completa despre aceasta populare si vedeti imaginile aferente in galeria foto/video.
- in aprile 2010 s-a populat cu 80 de crapi avand greutatea mai mare de 10kg. Imaginile de la aceasta populare le gasiti in galeria foto/video.
- in anul 2009 s-a populat cu 50 de crapi cantarind peste 10kg.
- pe langa aceste populari cu exemplare de talie mare, anual se populeaza cu crapi de talie medie (2 – 5kg).
- vizitati periodic sectiunile Noutati si Capturi pentru a fi la curent cu popularile.

Date tehnice
- suprafata: 18ha luciu de apa.
- adancime: lacul are adancimi variabile, intre 1.3 – 1.5m (inspre coada lacului) si 2 – 3m (in partea din fata).
- substrat: mal
- agatatura: stepi in prima parte a lacului.

Facilitati
- 40 de locuri de pescuit amenajate, majoritatea avand umbrar cu masa si bancute
- personal civilizat si prietenos
- parcare pazita
- toalete din loc in loc
- gratare mobile (disponibile la cerere).

Accesul se poate face astfel:
1. 50km (Bucuresti – Frumusani – Herasti – Hotarele – Greaca)
- mergeti pe DN4 (Bucuresti ? Oltenita) pana la borna kilomentrica pe care este scris “Oltenita 31km” si apoi, mai departe, pana la prima intersectie unde vedeti o benzinarie pe partea dreapta
- la intersectie virati la dreapta pe DJ401B urmarind indicatorul catre Herasti, Hotarele
- mergeti pana la intrarea in Herasti, unde virati la stanga catre Hotarele pe DJ401
- ajungeti in Hotarele in centru si acolo virati la stanga
- urmati soseaua principala care vireaza la dreapta
- mergeti pana la iesirea din comuna, contiunati pe DN5A (fost DJ401) pana la intersectia cu DN41 (care vine de la Oltenita) si virati la dreapta pe DN41 spre Greaca
- ajungeti in Greaca, mergeti pana la o intersectie unde vedeti pe partea dreapta o statie de autobuz de culoarea albastra si virati la dreapta
- mergeti pana la iesirea din sat si continuati drumul, treceti printro vale si ajungeti pe digul care desparte doua balti
- dupa dig iesiti de pe soseaua asfaltata virand spre balta din stanga (Greaca – Cercani) si contiunati drumul pietruit de pe marginea baltii pana la cladirea administratiei

2. 90km (Bucuresti – Jilava – Calugareni – Daita – Baneasa – Pietrele – Prundu – Greaca)
- mergeti pe DN5 / E70 (Bucuresti ? Giurgiu) trecand pe rand prin localitatile: Jilava, 1 Decembrie, Adunatii-Copaceni, Calugareni, Uzunu si contiunati pe E70 pana la sensul giratoriu cu indicator stanga Oltenita, dreapta Giurgiu
- intrati in sensul giratoriu si iesiti pe a doua iesire, pe DN41 (spre Oltenita)
- continuati pe DN41 trecand prin localitatile Daita, Plopsoru, Frasinu, Baneasa, Pietrele, Prundu si ajungeti la Greaca
- intrati in Greaca, mergeti pe drumul principal, treceti de biserica si continuati pana cand vedeti o cladire mare alba (scoala) aflata pe partea dreapta in sensul de mers
- in intersectia imediat urmatoare virati la stanga
- mergeti pana la iesirea din sat si continuati drumul, treceti printro vale si ajungeti pe digul care desparte doua balti
- dupa dig iesiti de pe soseaua asfaltata virand spre balta din stanga (Greaca – Cercani) si continuati drumul pietruit de pe marginea baltii pana la cladirea administratiei

3. 95km (Bucuresti – Frumusani – Soldanu – Oltenita – Chirnogi – Cascioarele – Greaca)
- mergeti pe DN4 (Bucuresti ? Oltenita) pana ajungeti in Oltentina
- continuati pe drumul principal pana la indicatorul spre Giurgiu si virati la dreapta in intersectie pe DN41
- traversati podul si continuati pe DN41 pana ajungeti la Greaca (trecand prin Chirnogi si Cascioarele)
- ajungeti in Greaca, mergeti pana la o intersectie unde vedeti pe partea dreapta o statie de autobuz de culoarea albastra si virati la dreapta
- mergeti pana la iesirea din sat si continuati drumul, treceti printro vale si ajungeti pe digul care desparte doua balti
- dupa dig iesiti de pe soseaua asfaltata virand spre balta din stanga (Greaca – Cercani) si continuati drumul pietruit de pe marginea baltii pana la cladirea administratiei

Facilitati: WC, Umbrar, Barbeque

Regulament Balta Greaca Cercani:


Reguli si conditii de pescuit pe baza de abonament

Abonamentul este nominal si netransmisibil.
Durata unei partide de pescuit este de 12 ore, intervalele orare fiind 06:00 – 18:00 (partida de zi) si, respectiv, 18:00 – 06:00 (partida de noapte).
Abonatul are dreptul la un numar de partide conform abonamentului achizitionat, acestea putandu-se cumula in partide mai lungi de 12 ore (ex. 24, 36, 48 de ore).
Partidele incluse in abonament sunt valabile numai pentru anul in curs.
Abonatul trebuie sa isi faca rezervare cu minim 24 de ore inaintea partidei (pentru alegerea locului de pescuit, pentru a evita aglomeratia si pentru a se asigura ca nu este vreun concurs in desfasurare).
Se pescuieste cu maxim patru (4) scule (lansete, undite etc.) pe un loc de pescuit.
Abonatul are dreptul sa fie insotit de un coechipier cu drepturi depline sau familie. Incepand cu a treia persoana in plus se achita o taxa de 10 lei/persoana.
Abonatul raspunde pentru persoanele care il insotesc pe balta.
Se pescuieste cu maxim doua (2) carlige pe montura. Abonatului care este prins cu mai mult de doua carlige pe montura i se anuleaza abonamentul pe loc.
Se poate folosi orice fel de nada.
Este permisa nadirea si plantarea cu navomodelul (fara taxa suplimentara).
Fiecare abonat va avea obligatoriu spray antiseptic, saltea de receptie (avand minim 2.5cm grosime) si sac de pastrare (pentru cei care doresc sa retina peste). Acestea se pot inchiria si de pe balta: 3lei/12ore saltea si 1leu/12ore sac de pastrare.
Abonatul are obligatia sa manuiasca cu grija pesti prinsi indiferente de greutatea pestelui: prins, cantarit, fotografiat si eliberat cu grija.
Abonatul care doreste sa retina peste are dreptul sa retina numai exemplarele care au greutatea cuprinsa intre 1kg – 4kg, platind 15lei/kg.
Abonatul trebuie sa pastreze linistea pe balta (sa nu deranjeze vecinii).
Scaldatul este interzis.
Pe toata durata partidei de pescuit, masina abonatului va stationa obligatoriu in parcare (parcare inchisa, pazita si supravegheata video).
Abonatul este obligat sa anunte daca doreste sa paraseasca bazinul piscicol (indiferent de ora si de problema aparuta). Abonatului care paraseste bazinul piscicol fara a anunta (indiferent de justificare) i se anuleaza abonamentul pe loc.
Abonatul este obligat sa lase curat locul unde a pescuit (inclusiv sa stranga chistoacele de tigari si cojile de seminte).
Furtul (ascunsul) pestelui prin orice forma duce la anularea abonamentului pe loc si publicarea cazului pe website-ul baltii.

Reguli si conditii pescuit cu taxa pe partida
Pescarul nu va putea sa schimbe tariful – din C&R in pescuit cu retinere sau invers – pe durata partidei de pescuit.
Prioritate au abonatii pe balta Greaca-Cercani. Pescarii cu taxa pe partida pot pescui numai daca sunt locuri libere nerezervate de abonati.
Pescarii cu taxa pe partida nu au dreptul de a rezerva locul de pescuit.
Pescarul cu taxa pe partida poate pescui exclusiv pe timpul zilei (partida de zi), pe durata a 12 ore, intre orele 06:00 – 18:00.
Pescarul care doreste sa retina peste are dreptul sa retina numai exemplarele care au greutatea cuprinsa intre 1kg – 4kg.
In cazul in care opteaza pentru pescuit cu retinere, pescarul poate retine mai mult de 5kg de crap platind 20lei/kg pentru ce depaseste cele 5kg incluse in taxa.
Se pescuieste cu maxim patru (4) scule (lansete, undite etc.) pe un loc de pescuit.
Pescarul are dreptul sa fie insotit de un coechipier cu drepturi depline sau familie. Incepand cu a treia persoana in plus se achita o taxa de 10 lei/persoana.
Pescarul raspunde pentru persoanele care il insotesc pe balta.
Se pescuieste cu maxim doua (2) carlige pe montura.
Este permisa nadirea si plantarea cu navomodelul contra unei taxe de 40 lei/12 ore.
Se poate folosi orice fel de nada.
Fiecare pescar va avea obligatoriu spray antiseptic, saltea de receptie (avand minim 2.5cm grosime) si sac de pastrare (pentru cei care doresc sa retina peste). Acestea se pot inchiria si de pe balta: 5lei/12ore saltea si 2lei/12ore sac de pastrare.
Pescarul are obligatia sa manuiasca cu grija pesti prinsi indiferente de greutatea pestelui: prins, cantarit, fotografiat si eliberat cu grija.
Pescarul trebuie sa pastreze linistea pe balta (sa nu deranjeze vecinii).
Scaldatul este interzis.
Pe toata durata partidei de pescuit, masina pescarului va stationa obligatoriu in parcare (parcare inchisa, pazita si supravegheata video).
Pescarul este obligat sa anunte daca doreste sa paraseasca bazinul piscicol (indiferent de ora si de problema aparuta).
Pescarul este obligat sa lase curat locul unde a pescuit (inclusiv sa stranga chistoacele de tigari si cojile de seminte).
Furtul (ascunsul) pestelui prin orice forma duce la terminarea partidei de pescuit si publicarea cazului pe website-ul baltii.

Specii de pesti Balta Greaca Cercani:

Fitofag, Stiuca, Caras, Biban.

Momeala Balta Greaca Cercani:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Greaca Cercani:


Pescuit pe baza de abonament
Sunt disponibile patru abonamente, dupa cum urmeaza:
5 partide de 12 ore 200 lei
10 partide de 12 ore 300 lei
20 partide de 12 ore 500 lei
nelimitat partide de 12 ore 1.000 lei

Fiecare abonat va primi si semna un contract in dublu exemplar care va contine clauzele de mai jos. Pentru contravaloarea abonamentului, pescarului i se va emite chitanta.

Evidenta partidelor de pescuit se va tine intrun registru aflat la administratorul baltii. Fiecare partida va fi datata si insotita de urmatoarele informatii: durata partidei, cantitatea pescuita (impreuna cu evidentierea capturilor), cantitatea retinuta si platita de abonat (daca a fost cazul) si, obligatoriu, semnatura abonatului.

Pescuit cu taxa pe partida
Pescarul trebuie sa aleaga unul dintre cele doua tarife disponibile inainte de inceperea partidei:
a) pescuit in regim catch & release (C&R) – 50 lei/12 ore (numai cu recomandare de la un abonat)
b) pescuit cu retinere – 120 lei/12 ore (sunt incluse 5kg de crap)

Contact Balta Greaca Cercani:

Telefon: 0745 165 254
E-mail: contact@greaca-cercani.ro
Date GPS: Latitudine: 44.131344, Longitudine: 26.333305
Daca vrei sa vezi balta pe harta CLICK AICI

Video Balta Greaca Cercani:

BALTA CERCANI GREACA
Scoala de pescuit 3 INCARLIG RO partea 2 Greaca-Cercani
Scoala de pescuit 3 INCARLIG RO partea 1 Greaca-Cercani
Puteti sa pescuiti si in alte balti din jurul localitatii Bucuresti
Postat la: 9 Martie 2012
29202 vizualizari
Print
EU
EU 25 sep 2012, 6:43 PM
CARASUL CAT E KG?
matei ion
matei ion 2 iun 2012, 9:00 AM
sunteti tari,la magazin costa 13-15lei kg de crap,la voi 20 lei si mai ma chinuiesc sa-l si prind,bravo!

Cauta balti de pescuit:

Adauga balta ta
Adauga captura ta
La 20 Km de Balta Greaca Cercani
Balta Izvoarele

Balta Izvoarele - 3.9 Km

Balta Izvoarele se afla in judetul Giurgiu la doar cateva sute de metri de comuna Izvoarele. ... mai mult

Balta Basica Cascioarele

Balta Basica Cascioarele - 10.9 Km

Este amplasata la 45 km de Bucuresti prin comunele Frumusani, Heresti, Hotarele, Cascioarele. ... mai mult

Balta Basica

Balta Basica - 10.9 Km

Este amplasata la 45 km de Bucuresti prin comunele Frumusani, Heresti, Hotarele, Cascioarele. ... mai mult

Balta Catalui-Cascioarele

Balta Catalui-Cascioarele - 11.4 Km

Situata in localitatea Cãscioarele, judeþul Cãlãraºi, într-o zonã deosebit de frumoasã cu ... mai mult

Balta Kojac

Balta Kojac - 12.2 Km

Balta Kojac , cunoscuta si ca balta Delfinul, se afla in Gruiu, judetul Calarasi, la 35 km de ... mai mult