Caras

Caras

Raspandire: Raspindit in Delta Dunarii si in majoritatea raurilor , inclusiv baltile acestora si de asemenea pe Dunare ;carasul este cel mai popular si cred ca si cel mai intalnit peste , in cosul pescarului ,de la noi. Reproducerea carasului are loc in perioada primaverii, aprilie-iunie.

Dimensiuni: Carasul este un peste de talie medie ajungind , in mod exceptional, pina la 3.5 kg.Produce hibrizi cu crapul si platica,acesta fiind motivul pentru care cateodata nu stim exact ce peste e ;parca ar fi caras si parca n-ar fi.

Hranire: Modul de hranire este similar cu cel al crapului, hranindu-se atat cu vegetale cat si cu larve, insecte. Nada preferata a carasului este pe baza de cereale macinate in amestec cu arome iar ca momeli mentionam viermusii de carne, ramele, miez de paine, mamaliga etc.

Locuri preferate: De regula carasul prefera zonele maloase sau nisipoase hranindu-se pe fundul apei.Asta in mod obisnuit . Cateodata mananca deasupra fundului la 20-40cm asa ca daca nu aveti rezultate pe fund e bine sa schimbati pasul. In mod obisnuit incepe sa traga mai devreme prin balti (se incalzeste apa mai repede) si abia mai tarziu trage si pe Dunare.

Pescuit: Monturile folosite sunt de o larga diversitate si fiecare o va folosi pe cea care o considera mai prinzatoare. S-ar parea ca e bine ca primavara si toamna sa folositi momeala de natura animala(rame rosii de balegar,viermusi etc) iar pe perioada verii cel mai bine e sa folositi momeala de natura vegetala(mamaliga ,boabe de porumb,etc).Oricum e bine ca atunci cand pescuiti caras sa nu va bazati pe o singura momeala ,pentru ca e un peste cu toane.
42588 vizualizari
Print

Cauta balti de pescuit:

Adauga balta ta
Adauga captura ta
Unde pescuim Caras
Balta

Balta "Dintre sate"

Accesul la Balta se poate face pe 2 cai astfel: - pe drumul spre Constanta, de la Ploiesti, ... mai mult

Balta Albele

Balta Albele

Balta Albele se intinde din dreptul localitatilor Naipu - Schitu pana la Petru Rares. Exista ... mai mult

Balta Alceu Livada

Balta Alceu Livada

Pentru a ajunge la Balta Alceu, Livada, porniti din Oradea pe Dn 79 si dupa aeroport luati prima ... mai mult

Balta Aradul Nou

Balta Aradul Nou

Balta de pescuit Aradul Nou este situata in cartierul Aradul Nou din Arad, pe strada ... mai mult

Balta Bacova

Balta Bacova

Din Timisoara se merge spre Buzias prin Mosnita, Albina, Cheveres, pana in Bacova. In centrul ... mai mult

Mai mult