Iazul FRASIN 1

Iazul FRASIN 1

La 25.38 Km de Iasi
Rating:
3 stele
Acumularea piscicola FRASIN I este situata in localitatea Probota la 25km de Iasi.
Acesul se face urmand drumul national 24C pe directia Iasi – Popricani – Carniceni – Probota ( iesirea din Iasi catre vama Sculeni ). In dreptul primariei comunei Probota se traverseaza podul peste raul Frasin si imediat dupa acesta (la capatul podului) se vireaza la stanga. Urmeaza apoi 900m de drum pietruit care va conduce catre digul iazului.
Acumularea a fost populata in 2013 cu 3T de crap cu greutati intre 1 si 4 kg precum si 500kg de cteno cu greutate maxima de 4.5kg. In data de 20.03.2014 s-a realizat o noua populare cu 2.5T de crap cu greutate cuprinsa intre 1-1.5kg. Populatia piscicola pe langa crap, mai cuprinde cteno, caras, salau, somn, novac si fitofag.
Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto, WC, Umbrar, Posibilitate campare, Inchiriat barca, Cort, Barbeque

Regulament Iazul FRASIN 1:

IAZUL FRASIN I

REGULAMENT DE PESCUIT SPORTIV – RECREATIV

2014

1.Înainte de instalarea pe locul de pescuit, PESCARUL va consulta prezentul regulament și va achita taxa corespunzătoare pentru pescuit numai in cazul in care ESTE DE ACORD cu aceste reguli! Achitarea taxei reprezinta ACORDUL pescarului fata de actualul regulament!
2.Pescarul care va fi gasit ca NU RESPECTA unul din punctele de mai jos, va fi scos imediat de pe bazin, dupa ce i se va elibera in apa si pestele prins pana in acel moment (daca pescarul a achitat taxa “100 RON / zi cu retinere 5 kg peste”) !
3.Accesul cu autovehicule in perimetrul lacului este permis doar inainte de inceperea partidei de pescuit pentru transportul echipamentului. Imediat dupa descarcarea echipamentului si inaintea inceperii partidei de pescuit, masina va fi garata in parcarea amenajata in apropierea digului.
4.Numai persoanele care au achitat taxa corespunzatoare au dreptul de a pescui.
5.Toate persoanele care au achitat taxa corespunzatoare au obligatia sa lase la receptie actul de identitate la sosirea lor in cadrul complexului si sa il ridice la plecare.
6.Pescarul va opta in momentul achitarii taxei pentru tipul de pescuit practicat: “Cu eliberare”(C&R) sau “Cu retinere a 5 kg peste”. Optiunea aleasa nu se va putea modifica ulterior !!!
7.Prin „zi de pescuit” se intelege intervalul de timp cuprins intre rasaritul si asfintitul soarelui.
8. Pescarul poate folosi pentru pescuit maxim 4 lansete sau undite dotate doar cu UN CARLIG si plumb sau cu naditor pierdut, montura permitand eliberarea plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului, iar inaintasul textil va avea o lungime de maxim 8 m.
9.Sotia sau copilul (cu varsta maxima de 14 ani) persoanei care a achitat taxa corespunzatoare are dreptul sa foloseasca una dintre unditele sau lansetele pescarului platitor, doar in dreptul locului rezervat.
10.Este interzis pescuitul cu monturi ce contin mai multe carlige (la ”Bomba”, “Placuta”, cu doua carlige etc.). Pescarul care foloseste astfel de monturi va fi evacuat din complex fara returnarea taxei de pescuit, iar pestele retinut va fi eliberat in apa.
11.Este interzis pescuitul in afara zonelor special amenajate.
12.Pe toata durata de timp rezervata pentru pescuit, personalul care se ocupa cu amenajarea lacului are dreptul de a controla si cantari pestele capturat.
13.Pescarul care a optat pentru pescuitul „Cu retinere” poate pastra o cantitate suplimentara de peste, insa cantitatea ce depaseste 5 kg va fi taxata suplimentar la pretul de 16 ron/kg !
14.Pot fi retinute de catre persoanele care au achitat taxa corespunzatoare doar exemplarele de CRAP cu o greutate situata intre 1 si 3 kg. Capturile de CRAP situate sub 1 kg sau care depasesc 3 kg vor fi eliberate imediat inapoi in lac in stare vie si fara a fi ranite. In cazul in care totusi se doreste retinerea capturilor cu greutatea mai mica de 1 kg sau mai mare de 3 kg, pretul va fi de 30 ron/kg !!!
15.Capturile de CTENO (cosas) indiferent de greutate vor fi eliberate imediat inapoi in lac in stare vie si fara a fi ranite. Retinerea acestei specii este strict interzisa !!!
16.Capturile accidentale de SOMN si SALAU vor fi eliberate imediat inapoi in lac in stare vie si fara a fi ranite. Retinerea acestor specii este strict interzisa !!!
17.Pescuitul pestilor rapitori (salau, somn) se va efectua doar in sistem „Prinde si Elibereaza” (C&R) din barca proprie sau inchiriata. Este interzisa folosirea a mai mult de o naluca pe linie precum si a ancorelor suplimentare montate pe linie.
18.Este interzis pescuitul la japca (coasa).
19.Este interzisa punerea pestelui in acelasi juvelnic sau sac de pastrare de catre 2 sau mai multi pescari precum si primirea sau cedarea de peste de la sau catre alti pescari.
20.Pescarul nu are voie sa schimbe pestele, pe care l-a retinut si care a fost pastrat in juvelnic, cu altul prins ulterior !
21.Fiecare pescar este obligat sa se prezinte cu saltea de primire, spray antiseptic, mincioc cu plasa ecologica (fara sarma), juvelnic sau sac de pastrare daca se doreste sa se retina peste. In cazul in care pescarul nu are obiectele necesare, ele pot fi inchiriate (5 lei / 12 ore – saltea receptie, 5 lei / 12 ore – spray antiseptic, 5 lei / 12 ore – juvelnic, 5 lei / 12 ore – minciog).
22.NU este permisa plantarea cu ambarcatiuni pentru momeala (navomodel) !
23.Gratarul se poate face, insa obligatoriu in locurile special amenajate. Este interzisa intretinerea focului la sol.
24.Este interzis scaldatul.
25.Este interzisa muzica, injuriile sau oricare alte activitati care pot deranja linistea sau activitatea persoanelor aflate la pescuit.
26.Se va manifesta un comportament respectuos si civilizat fata de ceilalti pescari si fata de personalul iazului. In caz contrar, persoana in cauza va fi evacuata din complex fara a i se returna taxa, iar pestele retinut pana in acel moment va fi eliberat in apa.
27.Toate persoanele care se bucura de serviciile oferite au obligatia de a pastra curatenia in zona rezervata si de a arunca toate deseurile in locurile special amenajate.
28.Pentru pescuitul pe timp de noapte, pescarul are nevoie de aprobarea administratorului baltii si recomandarea unui Club de Pescuit Sportiv !
29.Toate persoanele care folosesc serviciie oferite sunt obligate sa anunte administratorul iazului inainte sa paraseasca compexul indiferent de ora si problema aparuta. Nerespectarea acestei conditii duce la restrictionarea accesului in complex.
30.Pentru a nu exista neintelegeri (in cazul celor ce vor sa sustraga peste) toate persoanele care au achitat taxa corespunzatoare vor da acordul personalului de securitate pentru a fi cercetati la parasirea complexului (masina, cutii, huse, etc).
31.Pescarul este obligat sa anunte administratia daca doreste sa paraseasca lacul mai devreme de asfintitul soarelui si va supune controlului din partea administratiei autoturismul si bagajul pe care-l are, in caz contrar nemaiavand acces pe lac !
32.Persoanele care au achitat taxa corespunzatoare si nu respecta regulamentul vor fi evacuate imediat din cadrul complexului si se vor elibera inapoi in lac pestii retinuti.
33.Persoanelor care detin abonament de acces in cadrul complexului si nu vor respecta regulamentul, li se va anula imediat abonamentul.
34.Persoanele care nu respecta conditiile impuse de prezentul regulament si acceptate prin achitarea taxei si care vor incerca sa ascunda sau sa fure peste se fac vinovate de FURT CALIFICAT, fapta penala pedepsita de art. 208 din codul penal si vor fi reclamati organelor de politie.
35.Orice TENTATIVA DE FURT sau FURT va fi actionata in instanta in vederea recuperarii prejudiciului pricinuit si va fi popularizata in mass –media.

Specii de pesti Iazul FRASIN 1:

Fitofag, Salau, Somn, Cteno, Caras, Crap.

Momeala Iazul FRASIN 1:

  • Pufulete
  • Lipitoare
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Boilies
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Iazul FRASIN 1:

TAXE PESCUIT SPORTIV – RECREATIV 2014 !

LACUL FRASIN I„Cu Eliberare” (C&R) – 30 RON /12 h sau 50 RON / 24 h***

„Cu Retinere a 5 kg peste” – 100 RON /12 h sau 120 RON / 24 h***

Pret peste suplimentar – 16 RON/kg

Inchiriere barca: 25 RON/zi

*** In momentul in care optati pentru varianta de 24 h, sesiunea de pescuit incepe la ora 20 a zilei in curs si se termina la ora 20 a doua zi ! Este interzisa parasirea incintei la doar 12 h dupa inceperea pescuitului !

Contact Iazul FRASIN 1:

Tel: 0748.335.282

Email : smartfishing2009@gmail.com
Date GPS: Latitudine: 47.368984, Longitudine: 27.505486
Daca vrei sa vezi balta pe harta CLICK AICI

Video Iazul FRASIN 1:

pescuit test pe iazul Frasin 1
Puteti sa pescuiti si in alte balti din jurul localitatii Iasi
Postat la: 24 Martie 2014
15097 vizualizari
Print

Cauta balti de pescuit:

Adauga balta ta
Adauga captura ta
La 20 Km de Iazul FRASIN 1
Balta Bogonos

Balta Bogonos - 15.2 Km

Pentru a ajunge la Balta Bogonos, porniti din Iasi pe directia Iasi – Tg. Frumos. Cand ... mai mult