Iazul La Strainasi Iazul La Strainasi Iazul La Strainasi

Iazul La Strainasi

La 25.48 Km de Iasi
Rating:
3 stele
Din data 14 iulie 2012 va asteptam la cel mai nou iaz din judetul Iasi denumit “La Strainasi” la aproximativ 28 km de municipiul Iasi, la jumatatea distantei dintre orasul Podu Iloaiei si comuna Popesti pe DJ 282 D pe partea dreapta.
Iazul are o suprafata de 1 hectar cu o adancime minima de 1m si maxima de 3,5-4 m. Este amenajat cu pontoane, umbrele, foisoare, gratare, cosuri de gunoi, WC, cherhana, cabana etc. Balta a fost populata in 2012 cu crap (romanesc, oglinda, topless) cu greutate intre 800g si 3 kg. La baza sportiva veti putea gasi echipament pentru protejarea pestelui si pentru manipularea cat mai in siguranta a capturii: saltele de receptie, cantar, sac de cantarire si spray antiseptic. De asemenea va putem oferim bauturi alcoolice si nonalcoolice, preparate din peste la gratar/ceaun, miel/tap/vitel la protap. Produse eco- lactate, legume, fructe etc. Organizam pentru firme/grupuri concursuri de pescuit in regim C&R, pachete personalizate de team-building in functie de numarul de persoane si preferintele participantilor. In anul 2012 administratorul iazului are in plan continuarea lucrarilor de modernizare. ACCESUL SE FACE NUMAI PE BAZA DE REZERVARI TELEFONICE SAU EMAIL: E-mail: iazstrainasi@yahoo.com Facebook: Iazul La Strainasi TAXE PESCUIT SPORTIV – RECREATIV, LACUL “LA STRAINASI” PENTRU ANUL 2012 50 LEI = 12 ORE C&R 100 LEI = 12 ORE CU RETINERE 5 KG PESTE
Facilitati: Access auto, Foisor, Cabana, WC, Umbrar, Posibilitate campare, Barbeque

Regulament Iazul La Strainasi:

1, Pe Iazul “La Strainasi” se poate practica pescuitul sportiv.
2. Înainte de instalarea pe locul de pescuit pescarul va consulta prezentul regulament și va achita taxa corespunzătoare pentru pescuit numai in cazul in care este de acord cu aceste reguli !
3.Pescarul care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai jos, va fi scos imediat de pe bazin, primind interdicitie pe balta.
4. Toate autovehiculele, fără excepție, se parchează obligatoriu in parcarea special amenajata pe partea dreapta a drumului judetean (DJ 282D).
5. Sotia sau copilul (virsta maxim 15 ani) pescarului, au dreptul sa pescuiasca cu o undita sau o lanseta, dar numai in dreptul standului pe care il ocupa pescarul.
6. Pe toata durata partidei de pescuit personalul amenajării piscicole are dreptul să controleze și să cântărească peștele capturat de pescari !
7. Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 2 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu cu 1 (un) singur carlig si plumb sau naditor pierdut (posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului, in cazul ruperii firului principal) !
8. Fiecare pescar este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit!
9.Surplusul de crap se elibereaza imediat sau poate fi cumparat la pretul de 18 ron/kg. Este interzisa retinerea mai multor exemplare de crap mai mult timp in juvelnic in cazul in care pescarul nu intentioneaza achizitionarea lui, evitandu-se astfel desolzarea si ranirea pestilor. Deasemenea este interzisa retinerea pestilor pe mal in cazul in care nu se intentioneaza achizitionarea lor. Manipularea pestilor capturati se va face cu grija, evitandu-se apucarea lor de zona branhiilor. In caz contrar, daca paznicul constata ca viata pestelui a fost pusa in pericol sau sanatatea lui a fost grav periclitata, pescarul va fi obligat sa plateasca contravaloarea pestelui.
10. Este strict interzisa punerea peștilor in acelasi juvelnic de catre 2 sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar la alti pescari!
11. Pescarul nu are voie sa schimbe pestele, pe care l-a retinut si care a fost pastrat in juvelnic, cu altul prins ulterior.
12. Insotitorul nu are voie sa se atinga de sculele pescarului, in afara de minciog.
13. Fiecare pescar va trebui sa fie dotat obligatoriu cu saltea de primire, spray dezinfectant (cel care nu are asa ceva, poate cere si primi de la paznicul iazului)
14. Crapul sub 1 kg se elibereaza.
15. pescuit = 12 ore (pescuit de zi) poate fi practicat numai in timpul zilei intre orele 06.00 – 18.00.
16.pescarul este obligat sa anunte administratia lacului daca doreste sa paraseasca lacul mai devreme de orele 18.00 , indiferent pentru ce problema aparuta si se va supune orcarui control din partea administratiei pentru bagajul pe care-l are. Pescarul care paraseste lacul mai devreme de orele 18.00 , fara sa anunte administratia lacului indiferent de justificare nu va mai avea acces pe lac si drept de pescuit !
17. Pe acest bazin sunt interzise manelele, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta. Pescarul poate face un gratar sau sa bea o bere, dar sa o faca in asa fel incit sa nu deranjeze pe ceilalti pescari . Este strict interzis focul deschis direct pe sol ci numai in spatiile special amenajate.
18. Pentru pescuitul de noapte,pescarul trebuie sa obtina aprobare de la administratorul baltii.
19. Atat pescarii cat si insotitorii lor sunt rugati sa pastreze curatenia la locul de pescuit.
20. Regulamentul de pescuit va fi inmanat pescarului odata cu bonul, iar acesta va semna de luare la cunostina.

Specii de pesti Iazul La Strainasi:

Crap.

Momeala Iazul La Strainasi:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Iazul La Strainasi:

 50 LEI = 12 ORE C&R
100 LEI = 12 ORE CU RETINERE 5 KG PESTE

Contact Iazul La Strainasi:

Telefon: 0764.977.667, 0752.764.629, 0723.062.400
Date GPS: Latitudine: 47.179131, Longitudine: 27.252983
Daca vrei sa vezi balta pe harta CLICK AICI
Puteti sa pescuiti si in alte balti din jurul localitatii Iasi
Postat la: 4 Iulie 2012
5061 vizualizari
Print

Cauta balti de pescuit:

Adauga balta ta
Adauga captura ta
La 20 Km de Iazul La Strainasi
Trofee Pausesti

Trofee Pausesti - 5.3 Km

Acumularea Trofee Pausesti este situata doar la 21 Km de municipiul Iasi. Populata cu capturi ... mai mult

Balta Bogonos

Balta Bogonos - 15.3 Km

Pentru a ajunge la Balta Bogonos, porniti din Iasi pe directia Iasi – Tg. Frumos. Cand ... mai mult