Balta Moara Vlasiei 2

Balta Moara Vlasiei 2

La 26.81 Km de Bucuresti
Rating:
3 stele

Moara Vlasiei 2 se afla pe valea Cociovalistei, din care se si alimenteaza, fapt benefic pentru populasia piscicola ce beneficiaza de apa oxigenata a raului. Suprafata totala de 28 ha a acumularii este imparsita in doua, balta de crap care are 17 ha si zona asa-numita salbatica, de 11 ha. Lungimea totala a balstii este de circa 2 km. adancimea apei variaza intre 2 si 4 metri, fundul este in general malos si nu exista arbori scufundasi. Malurile sunt inierbate avand pe alocuri palcuri de stuf si papura. accesul la apa este facilitat de drumul pietruit amenajat pe malul drept, drum ce se mensine in condisii foarte bune si pe ploaie.

Crapul romanesc este la putere. Recordul balsii la crap este un exemplar de 22 de kilograme, caruia i se alatura capturi frecvente cu greutasi ce variaza intre 10 si 20 kg. Cele mai frecvente capturi au greutasile cuprinse intre 3 si 10 kilograme. alaturi de crap, balta are si somn, caras, stiuca si salau. Somnul record a cantarit peste 40 kg, iar carasul ajunge adesea la 1-1,2 kg. stiuca, desi mai rar pescuita, a atinds recordul de 8 kg, iar salaul 4 kg.

Popularile au devenit o tradisie pe Moara Vlasiei 2, in ultimii cinci ani introducandu-se in medie anual cate 10 tone de crap romanesc, fara ca balta sa fie navodita in ultimii noua ani. Moara Vlasiei 2 este, de asemenea, cunoscuta pentru concursurile de pescuit la crap care se bucura de o participare sussinuta si atrag un numar considerabil de pescari experimentasi.

Facilitasi si perspective
Pentru sezonul urmator se preconizeaza delimitarea a 7-8 standuri de pescuit amenajate cu pontoane de lemn, in partea de la intrarea dinspre dig, si deschiderea la pescuitul de 24 de ore a porsiunii dinspre padure. Malul stang, mergand pana in zona padurii, va fi complet iluminat (deja o mare parte este luminata) si se vor amenaja toalete ecologice.


Balta aeste localizata in Judetul Ilfov, Localitatea - Moara Vlasiei

Este amplasata in Nordul Bucurestiului la aprox. 25 km. Exista doua cai de acces.
Din Bucuresti se porneste pe DN1 prin Otopeni spre Ploiesti si, dupa ce trecem de drumul spre Corbeanca, cotim la dreapta spre Balotesti. De aici, dupa ce trecem de Caciulasi, ajungem in Moara Vlasiei. De la Otopeni la Balotesti sunt circa 8 km, iar de la Balotesti la Moara Vlasiei inca 10 de kilometri. in centrul comunei, la monument, vis-a-vis de vechiul Complex Comercial al comunei, se face la stanga pe drumul ce coboara aproximativ 300 metri spre balta. Drumul asfaltat din soseaua principala se transforma in drum pietruit, circulabil in condisii foarte bune si pe timp de ploaie.


Tot din Bucuresti se mai poate ajunge si prin Colentina, apoi stefanesti si Dascalu. De la intrarea in comuna Dascalu, la aproximativ 300 metri, se face primul drum in stanga (exista un panou cu drum cu prioritate la stanga) si se sine drumul drept pana se ajunge la intersecsia cu soseaua ce duce spre Balotesti (stanga) si Gradistea (dreapta); nu se face nici stanga, nici dreapta, se traverseaza soseaua si se coboara direct la balta
 


Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto

Regulament Balta Moara Vlasiei 2:

1) Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule (lansete sau undite), dotate obligatoriu cu 1 (un) singur carlig si plumb sau naditor pierdut (posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului, in cazul ruperii firului principal)!

2) Este strict interzis, pescuitul la “BOMBa” etc!!!!!

3) Fiecare pescar este obligat sa se aseze numai in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit!

4) Capturile de CRAP care vor depasi 5 KG vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite!

5) Capturile de SALAU nu se pot retine, indiferent de greutate si se vor elibera imediat in stare vie si fara a fi ranite!

6) Capturile de SOMN SI STIUCA, care vor depasi 5 kg vor putea fi retinute, cu conditia ca pescarul sa plateasca 12 ron/fiecare kg care este in plus peste cele 5 kg care pot fi retinute!

7) Este strict interzisa punerea pestilor in acelasi juvelnic de catre 2 sau mai multi pescari, precum si cedarea pestilor prinsi de catre un pescar altor pescari!

8 ) Pescarul nu are voie sa schimbe pestele, pe care l-a retinut si care a fost pastrat in juvelnic, cu altul prins ulterior!

9) Pescarul care doreste sa pescuiasca de pe ponton trebuie sa fie dotat OBLIGaTORIU cu Rod Pod. Pe ponton este STRICT INTERZIS a se folosi picheti.

10) Insotitorul sau insotitorii pescarului, nu are sau nu au voie sa atinga sculele pescarului, in afara de minciog!

11) Sotia sau copilul pescarului care va pescui pe M.V.2, au dreptul sa pescuiasca cu o undita sau o lanseta, dar numai in dreptul standului pe care il ocupa pescarul !!!

12) Fiecare pescar va trebui sa fie dotat obligatoriu, cu juvelnic (cel care vrea sa retina peste), saltea de primire si spray dezinfectant (cel care nu are asa ceva, contra sumei de 5 lei/pescar, poate cere si primi de la paznicul care incaseaza taxele)!

13) Pe acest bazin sunt interzise manelele, injuriile, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe balta. Pescarul insa nu trebuie sa inteleaga ca nu poate face un gratar (atentie!!! este interzis focul deschis direct pe sol !!!), sau sa bea o bere, dar sa o faca in asa fel incit sa nu deranjeze pe ceilalti pescari!

14) Pescarul care va fi gasit ca nu respecta unul din punctele de mai sus, va fi scos imediat de pe bazin, dupa ce i se va elibera in apa si pestele prins pina in acel moment (daca este un pescar care a platit taxa ca sa retina peste)!

15) Pentru pescuitul de noapte, este obligatorie aprobarea de catre administratorul baltii ! Este foarte bine daca pescarul are o recomandare din partea unui club sau a unei persoane cunoscute administratiei baltii! Pescarul care obtine aprobarea de a pescuii noaptea, nu are voie sa fie insotit, decat de sotie, copii (pina la virsta de 15 ani) sau o prietena!

ATENTIE!!!

Pescuitul incepe la ora 06:00 si se termina la ora 18:00.
Pescarii care achita taxa de 100 lei / 12h cu resinerea a 5kg de peste au dreptul la un singur bon.
Pescarii au obligatia ca dupa incheierea partidei de pescuit sa lase locul curat (fara chistoace de tigari, coji de seminte etc.).

Pescarii care observa si sesizeaza administratorului lacului fapte cu privire la furtul de peste din partea altor pescari cu sau fara stirea paznicilor vor primi O SEDINTA DE PESCUIT GRATUIT (24h – C&R sau 12h – retinere 5kg), daca sesizarea se confirma. Va asiguram de confidentialitate.

Specii de pesti Balta Moara Vlasiei 2:

Crap.

Momeala Balta Moara Vlasiei 2:

  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Moara Vlasiei 2:

Pescuitul este permis numai de pe malul drept cum intri de pe dig. Taxa de pescuit este de 60 de lei/12 ore numai ziua, in regim prinde si elibereaza – catch & release, si de 120 de lei /24 ore tot in regim prinde si elibereaza. Pentru o taxa de 100 lei/12 ore numai ziua, se pot resine 5 kg de peste. Exemplarele ce depasesc 5 kg se elibereaza necondisionat. Pescuitul din barca nu este permis. Se poate pescui cu 4 lansete cu un singur carlig folosind montura cu plumb pierdut. Nadirea cu navomodelul este permisa pentru o taxa adisionala de 40 de lei. Momelile recomandate de cunoscatorii locului sunt boiliesurile si porumbul. Ocuparea locurilor se face in ordinea sosirii pe balta.


Taxe pescuit sportiv-recreativ, Moara Vlasiei 2, pentru anul 2011
1) 60 lei = 12 ore (pescuit C&R).
2) 120 lei = 24 ore (pescuit C&R).
3) 100 lei = 12 ore (pescarul poate pescui si resine maxim 5 kg de peste dupa care poate pescui restul zilei C&R).
4) 40 lei = taxa plantat (pentru fiecare pescar care planteaza).


CLIENTI FIDELI
Pescarii care pescuiesc NUMaI in regimul C&R (prinde si elibereaza), dupa a doua sedinsa de pescuit, vor deveni clienti fideli ai lacului MV2 si vor beneficia de 20% reducere (incepand cu a treia sedinsa de pescuit)!

Contact Balta Moara Vlasiei 2:

Pentru mai multe informatii, vizitati www.moaravlasiei2.ro


Date GPS: Latitudine: 44.660599, Longitudine: 26.223499
Daca vrei sa vezi balta pe harta CLICK AICI

Video Balta Moara Vlasiei 2:

Populare balta Moara Vlasiei 2
Populare Balta Moara Vlasiei 2 - cam view
Populare Balta Moara Vlasiei 2 - partea a-2-a
Populare Balta Moara Vlasiei 2 - partea 1
PESCUIT LA MOARA VLASIEI ;Silviu si Alexandru 2
Pescuit Moara Vlasiei 2 (crap) - ep 2
Pescuit crap Moara Vlasiei 2
pescuit moara vlasiei 2 andrei pescarul
Pescuit Moara Vlasiei 2 (crap) - ep 1
Pescuit Moara Vlasiei 2 (crap) - ep 3
Puteti sa pescuiti si in alte balti din jurul localitatii Bucuresti
Postat la: 10 Noiembrie 2011
18159 vizualizari
Print
valy
valy 8 apr 2013, 11:31 AM
Am vost la maoara vlasiei prin 2007, sfarsitul lui martie, 3 pescari, cate 3 lansete, am prins eu un crap de 3,5Kg si inca un coleg ceva identic, in rest nimic, consider ca a fost ghinion, deoarece se stie ca are balta peste, faza e ca nu erau atatea reguli, nu era nevoie de saltea, spray si puteai da la bomba, si atunci ca si acum, paznicii niste jegosi, dar li-se impunea sa fie asa, deoarece patronu baltii e un tigan haladit, asa ca nu va mirati Un an mai tarziu am fost acolo si lucrurile erau schimbate, cam ca acum, eu cred ca mai bine nu mai venim si sa pescuiti voi, vreti sa venim la peste si sa va maturam locu de pescuit, sa nu fumam si sa nu mancam seminte, pai voi aveti cosuri la fiecare loc de pescuit, pastrati o distanta suficient de confortabila pt pescar sa nu se simta sufocat de vecinii pe care voi ii inghesuiti ca sa faceti cat mai multe locuri? Asta a fost experienta mea acolo, si ma-m lecuit, nu din cauza baltiii ci a regulamentului, acum e si mai stufos, asta e
sc0c
sc0c 21 sep 2012, 6:41 PM
sunteti prafffff regulamentul p**** mele, auzi 3 ore sa dai la peste 100 lei + pat +sprey inca 20 lei chiar ca o sa ramaneti singuri. auzi ce ma intreaba paznicul daca sunt recomandat de cineva ,dar cumva a ajuns balta pe pile? si eu nu stiu
Bizic Adrian
Bizic Adrian 8 sep 2012, 9:41 PM
Am pescuit pe MV2 in data de 5.09.2012,am platit taxa de 100lei+30lei pentru plantat+10lei saltea primire;abia am dus primele doua lansete si am prins un crap oglinda de vreo 3 kg care avea niste "bubite" rosii pe tot corpul...bineinteles paznicii m-au asigurat ca nu e nicio problema;urmatorii pesti-un crap comun de 11,40kg si inca 2 avand fiecare 5,50kg-aveau aceleasi puncte rosii ,pe care le-am identificat ulterior ca fiind un soi de viermisori sub solzi.Din discutiile cu ceilalti pescari aflati pe balta,se pare ca toata populatia de peste s-a imbolnavit de un soi de boala ,pe care paznicii si administratorul baltii incearca sa o treaca cu vederea in fata pescarilor....Mai mult,cand am plecat de pe balta,dupa ce am eliberat si un peste de 4kg pe care il retinusem pentru a-l pastra,paznicii mi-au zis sa "merg la Obor daca vreau sa mananc peste" ,in conditiile in care eu platisem bon de 100lei,cu retinere peste.In concluzie ,cred ca e nevoie sa faceti ceva domnule administrator,dar sa le recomandati si paznicilor sa se poarte civilizat!
cronicaru
cronicaru 6 mai 2012, 1:42 PM
cam prea multe reguli,nu credeti ca ar fi mai bine sa va dam banii si doar sa privim balta?cred ca in curand veti ramane doar voi" patronii"sa dati la peste

Cauta balti de pescuit:

Adauga balta ta
Adauga captura ta
La 20 Km de Balta Moara Vlasiei 2
Balta Caldarusani

Balta Caldarusani - 3.6 Km

Balta Caldarusani este o balta curata cu un peisaj foarte frumos. Se pescuieste doar ziua ... mai mult

Balta Balotesti Fieni-Laguna Verde

Balta Balotesti Fieni-Laguna Verde - 8.5 Km

Balta  Laguna Verde este situata la doar 20 km de Bucuresti, in comuna Balotesti-Fieni, ... mai mult

Balta Petrachioaia

Balta Petrachioaia - 11.1 Km

Din Bucuresti se merge pana in Afumati unde se vireaza la dreapta catre Urziceni. Se merge pana ... mai mult

Balta Iazul Vlasia

Balta Iazul Vlasia - 11.6 Km

Iazul Vlasia este populat cu caras, crap romanesc, crap fitofag, novac, cteno, biban si somn. ... mai mult

Balta Boltasu 2

Balta Boltasu 2 - 14.2 Km

Balta Boltasu 2 se afla la doar 10km de Bucuresti intre localotatile Afumati si Stefanestii de ... mai mult