Lipanul

Lipanul

Denumire stiintifica: Thymallus thymallus
Denumire populara: cimbrisor, aramiu

Caracteristici principale:
Lungime: 30-35 cm rar ajunge la 40-50 cm
Greutate: 300-350 g rar ajunge la 500-600 g.
Aspect: Forma corpului alungita, iar capul se ascute spre bot. Inotatoarea de pe spate seamana cu panza unei corabii. Solzii sunt implantati adanc, uniform pe tot corpul. Gura este mica, iar dintii sunt asemanatori unei perii. Pe spate are o culoare gri-verzuie, flancurile sunt argintii. Capul si partile laterale sunt acoperite de pete, dungi de culoare neagra.Inotatoarea dorsala este in forma de evantai, sidefie si avand 3-5 randuri de pete negre, liliachii sau uneori, verzui.

Mod de viata: Se intalneste in apele montane, calde si line. Lipanul se hraneste cu moluste, insecte, larve si raci. Se pescuieste de la 1 iunie pana la sfarsitul lunii februarie.

Valoarea gastronomica: Carnea este alba, gustoasa si bogata in substante nutritive.
Dimensiunea minima legala: 25 cm.
 

7896 vizualizari
Print

Cauta balti de pescuit:

Adauga balta ta
Adauga captura ta
Unde pescuim Lipanul
Balta Catalui-Cascioarele

Balta Catalui-Cascioarele

Situata in localitatea Căscioarele, județul Călărași, într-o zonă deosebit de frumoasă cu ... mai mult

Mai mult