Pastravul
Denumire stiintifica: Salmo trutta fario
Denumire populara: pastrav de munte, pastrav, pastrung, pastran, pastru patat, pastruv.
Caracteristici principale:
Lungime: 30-35 cm rar ajunge la 40-55 cm.
Greutate: 200-300 rar ajunge la 600-1 kg.
Denumire:
Aspect: Corp gros, avand forma de fus. Solzi mici, care pot fi indepartati cu usurinta. Botul pestelui reprezinta doar o treime din lungimea corpului. Are dinti puternici si ascutiti. Inotatoare dorsala adipoasa, lipsita de radii osoase. Musculatura pastravului indigen este dezvoltata, asigurandu-i o mare mobilitate in apele repezi de munte. Are un colorit care difera in functie de sex si de varsta. La adulti, partea dordala este verde-oliv sau uneori brun-verzuie. Flancurile sunt galben-verzui, dar uneori, se pot distinge pete transversale albastre.
Mod de viata: Se intalneste in raurile montane repezi si cu ape reci, bogate in oxigen. Se hraneste cu larvele din apa, moluste, dar chiar si cu libelule. Se pescuieste in perioada 1 mai-15 septembrie, cu ajutorul unei singure undite.
Valoarea gastronomica: Este considerat ca fiind unul din cei mai gustosi pesti, carnea sa neavand oase.
Dimensiunea minima legala: 20cm.
Cauta balti de pescuit:
Balta Mehadia
In zona sunt doua balti de pescuit, una mai mare si una mai mica. Baltile sunt foarte curate, ... mai mult
Balta Valea Uzului
Lacul de acumulare de la Valea Uzului este situat in masivul Nemira pe locul fostei localitati ... mai mult
Canalul Dorobantu
Aflat la 35 km de Oltenita, Canalul Dorobantu este un canal lung de 8km si lat de 100m intre ... mai mult
La Amurii Albi
Doua balti pentru pescuit situate la aprox 50km de Tg-Mures. Sunt populate cu crap, amur, salau, ... mai mult
Lacul Belis Fantanele
Zona lacului Fantanele este situata in vestul judetului Cluj in partea nordica a muntilor ... mai mult
Mai mult