Balta Camineasca
La 40.55 Km de Bucuresti Rating:2015 este anul în care lacul a intrat în administrarea noastrã și încã de la bun început ne-am propus și realizat investiții masive pentru a putea oferi o experiențã cât mai plãcutã celor care aleg sã își petreacã timpul liber alãturi de noi.
Dimensiunea proiectului a fost și este una cu adevãrat impresionantã, lacul având o suprafațã totalã de 76 hectare luciu de apã și o lungime de 7 km, fiind o acumulare naturalã, realizatã pe cursul râului Câlniștea, întinzându-se din comuna Cãmineasca pânã în satul Naipu.
Dupã cum vã puteți imagina, 20 de ani de exploatare a locației fãrã o minimã implicare și-au pus amprenta asupra acestui cadru natural deosebit. PET-ul de plastic, pungile și dozele goale s-au acumulat într-o așa mãsurã încât lãsau impresia cã într-o bunã zi or sã rodeascã și în locul malurilor împãdurite se va înãlța o nouã fabricã de ambalaje. Gradul de insalubritate era la dimensiuni maxime, departe de a fi un loc propice pentru a-ți învãța copilul sã pescuiascã sau a-l lãsa sã se joace în voie profitând de naturã și aer curat.
Douã luni de muncã susținutã, peste 20 tone de deșeuri colectate și am reușit sã redãm naturii aspectul firesc. Au urmat alte câteva sãptãmâni bune de muncã pentru toaletarea și amenajarea viitoarelor locuri pentru pescuit, camping și picnic. În prezent suntem mândri sã vã putem oferi o experiențã cu adevãrat specialã bucurându-ne, alãturi de voi, de tot ce are mai frumos natura a ne oferi.
De departe cel mai important proiect de investiții a fost acela al recondiționãrii cãilor de acces auto. Pentru a vã face idee despre importanța acestui aspect, vã putem reproduce unul din sfaturile pescarilor ce frecventau în mod uzual aceastã locație: „La Cãmineasca, fãrã numãrul de telefon al tractoristului din sat nu ai ce cãuta dacã te prinde ploaia. Ar fi bine sã cunoști și un mecanic auto bun!”
În consecințã, am înțeles foarte repede cã respectul fațã de voi nu se poate opri doar la aspectul de pescuit, curãțenie și peisaj, condițiile în care aceste activitãți vor fi accesate sunt primordiale. Putem spune fãrã lipsã de modestie cã operațiunile de recondiționare a drumului de acces, concentrate în special pe cea mai accesatã zonã a lacului, la pãdure, au fost realizate cu un profesionalism deosebit.
Drumul existent a fost decopertat, tasat, au fost create rigole de colectare a apei pluviale, s-au realizat nu mai putin de 8 puncte de drenaj prin tubulaturã a zonelor ce colectau apa și au fost așezate nu mai puțin de 3 straturi de piatrã tasatã cu utilaje speciale. În prezent suntem mândri sã afirmãm : „Accesul auto este posibil pe orice tip de vreme!”
Pescuitul pe Balta Cãmineasca este o experiențã unicã și se adreseazã tuturor pescarilor, indiferent de gradul de pricepere. Printr-o atentã monitorizare a efectivelor piscicole, intervenim periodic pe tot parcursul anului cu populãri succesive mai ales din specia Crap, specie la mare cãutare printre pescarii sportivi. Scopul nostru declarat este acela de a menține o densitate mare de pește astfel încât orice pescar ce ne viziteazã sã aibã șanse cât mai bune de a prinde cantitatea admisã la reținere.
Datoritã faptului cã pe Balta Cãmineasca se pescuiește în regim de reținere pește, trebuie sã atragem atenția pescarilor asupra unui fapt mai puțin cunoscut, anume, Crapii folosiți pentru populãri provin din ferme piscicole românești și sunt crescuți în regim deschis. Aceștia sunt practic o versiune „Bio” ihtiologicã, fiind catalogați: Calitatea – I – consum, de aici și gustul deosebit remarcat de foarte mulți pescari ce au avut plãcerea de ne vizita.
Pentru cã și noi suntem pescari și putem spune fãrã tãgadã cã unele dintre cele mai frumoase momente ale copilãriei au fost acelea în care am pescuit împreunã cu bunicii sau pãrinții, vã încurajãm sã încercați o astfel de experiențã alãturi de fiii și fiicele dumneavoastrã. Avem o populație numeroasã și diversã de pești ce pot fi prinși la vargã, în mod cert, cei mici nu se vor plictisi și vor avea parte de o aventurã de neuitat.
În speranța cã v-am stârnit interesul, vã așteptãm sã descoperiți singuri un cadru natural de excepție fie pentru pura relaxare sau pentru o partida de pescuit într-un cadru civilizat și curat.
Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto
Regulament Balta Camineasca:
Se va reține în juvelnic doar cantitatea maxim admisã pentru care s-a plãtit Taxa.Cantitatea de pește reținutã care depãșește pe cea maxim admisã se va plãti cu 22,00 lei/kg (TVA inclus).
Soția și / sau copilul cu vârsta de pânã la 16 ani, care însoțesc pescarul, pot pescui gratuit cu o undițã, din același loc pentru care s-a plãtit Taxa; deasemenea, capturile acestora se vor cumula în limita maxim admisã pentru reținere aferentã Taxei achitate.
În situația în care pescarul atinge cantitatea maxim admisã pentru reținere, poate continua pescuitul în sistemul „Prinde și Elibereazã”, iar peștii vor fi eliberați imediat dupã capturare (nu se rețin în juvelnic).
Partida de ZI = 12 ore și se desfãșoarã de la ora 6:00 pânã la ora 18:00.
Partida de 24 ore are ca orã de începere ora 18:00 și se va desfãșura pânã a 2-a zi la ora 18:00.
Este INTERZISÃ reținerea speciilor precum: Șalãu, Știucã, Biban, Sânger, Novac și Crap sub 0.5 kg. Acestea se vor elibera imediat.
Pescarii și eventualii însoțitori ai acestuia sunt obligați sã se comporte civilizat, fãrã țipete, injurii sau alte manifestãri de naturã sã deranjeze ceilalți pescari.
Pescarii sunt obligați sã menținã curãțenia generalã a locului de pescuit. Este strict interzisã aruncarea resturilor menajere sau de alta naturã pe mal sau în apã.
INTERZISÃ ascultarea oricãrui tip de muzicã la difuzor (pot fi folosite cãști audio).
INTERZIS PESCUITUL LA BOMBÃ / ARICI.
INTERZIS PESCUITUL DUPÃ SPECIILE FITOFAGE.
Plantatul este gratuit și se realizeazã NUMAI cu Navomodelul.
Pescarii au obligația sã prezinte spre control, la cererea personalului autorizat (Paza, Administrator), juvelnic, bagaje și autovehicul. Menționãm cã la terminarea partidei de pescuit (pãrãsirea incintei lacului) se vor controla autovehiculele la barierã prin sondaj.
Taxa de pescuit este INDIVIDUALÃ.
Copii cu vârsta de pânã la 14 ani precum și persoanele de sex feminin ce însoțesc pescarul pot pescuit GRATUIT alãturi de pescarul plãtitor, cu condiția de a se încadra în numãrul maxim de scule permise și în perimetrul aceluiași loc de pescuit.
Rugãm sesizarea oricãror abateri de la prezentul regulament cãtre echipele de pazã! Vã mulțumim!
Notã
Zona cuprinsã între ieșirea din satul Naipu și pânã la intersecția cu deversarea Iazului Bila 2 este zonã de protecție naturalã, pescuitul fiind interzis.
Momeala Balta Camineasca:
- Pufulete
- Boabe de porumb conserva
- Boabe de porumb uscate
- Rame
- Viermusi
- Mamaliga (patratica)
Taxa Balta Camineasca:
Pescuit la caras (doar zona Sat Naipu)30 lei / 2 undițe sau lansete / 12 ore – 5 kg caras
Pescuit crap și caras
60 lei / 4 undițe sau lansete / 12 ore – 5 kg crap + 5 kg caras (de Marți pânã Duminicã). Pescuitul începe la ora 06:00 și se terminã la ora 18:00.
100 lei / 4 undițe sau lansete / 24 ore – 7 kg crap + caras nelimitat (de Luni pana Sâmbãta). Pescuitul începe la ora 18:00 și se terminã a doua zi la ora 18:00.
Contact Balta Camineasca:
DATE DE CONTACTRezervãri: 0786.428.087 - Nelu (luni - vineri 08:00 – 15:00)
Relații clienți: 0786.428.086 - Daniela Bãcioiu
Sesizãri pazã: 0786.428.084 - Claudiu sau 0786.428.085 - Vali
Date GPS: Latitudine: 44.155029, Longitudine: 25.776781 Daca vrei sa vezi balta pe harta CLICK AICI
Cauta balti de pescuit:
La 20 Km de Balta Camineasca
Balta Iazul Bila 2 - 1.8 Km
Iazul Bila 2 este o amenajare piscicolã ce rãspunde cerințelor pescarului modern, adept al ... mai mult
Balta Albele - 1.9 Km
Balta Albele se intinde din dreptul localitatilor Naipu - Schitu pana la Petru Rares. Exista ... mai mult
Balta Valter Maracineanu - 11 Km
Balta Valter Maracineanu se afla langa localitatea cu acelasi nume din judetul Giurgiu. Este ... mai mult
Balta Vlasin - 12.4 Km
Balta Vlasin este un loc superb pentru recreere,situata la 50 km de Bucuresti. Dispune de ... mai mult
Valea Bujorului 4 - 12.5 Km
Balta valea Bujorului 4 este situata in comuna Izvoarele , Jud. Giurgiu,cu o suprafata de ... mai mult