Balta Camineasca

Balta Camineasca

La 40.55 Km de Bucuresti
Rating:
3 stele
Balta Cămineasca este locul ideal pentru a petrece timpul la pescuit alături de familie și prieteni într-un cadru natural deosebit, foarte ușor accesibil, aflându-se la doar 50 km de București.
2015 este anul în care lacul a intrat în administrarea noastră și încă de la bun început ne-am propus și realizat investiții masive pentru a putea oferi o experiență cât mai plăcută celor care aleg să își petreacă timpul liber alături de noi.

Dimensiunea proiectului a fost și este una cu adevărat impresionantă, lacul având o suprafață totală de 76 hectare luciu de apă și o lungime de 7 km, fiind o acumulare naturală, realizată pe cursul râului Câlniștea, întinzându-se din comuna Cămineasca până în satul Naipu.
După cum vă puteți imagina, 20 de ani de exploatare a locației fără o minimă implicare și-au pus amprenta asupra acestui cadru natural deosebit. PET-ul de plastic, pungile și dozele goale s-au acumulat într-o așa măsură încât lăsau impresia că într-o bună zi or să rodească și în locul malurilor împădurite se va înălța o nouă fabrică de ambalaje. Gradul de insalubritate era la dimensiuni maxime, departe de a fi un loc propice pentru a-ți învăța copilul să pescuiască sau a-l lăsa să se joace în voie profitând de natură și aer curat.
Două luni de muncă susținută, peste 20 tone de deșeuri colectate și am reușit să redăm naturii aspectul firesc. Au urmat alte câteva săptămâni bune de muncă pentru toaletarea și amenajarea viitoarelor locuri pentru pescuit, camping și picnic. În prezent suntem mândri să vă putem oferi o experiență cu adevărat specială bucurându-ne, alături de voi, de tot ce are mai frumos natura a ne oferi.

De departe cel mai important proiect de investiții a fost acela al recondiționării căilor de acces auto. Pentru a vă face idee despre importanța acestui aspect, vă putem reproduce unul din sfaturile pescarilor ce frecventau în mod uzual această locație: „La Cămineasca, fără numărul de telefon al tractoristului din sat nu ai ce căuta dacă te prinde ploaia. Ar fi bine să cunoști și un mecanic auto bun!”
În consecință, am înțeles foarte repede că respectul față de voi nu se poate opri doar la aspectul de pescuit, curățenie și peisaj, condițiile în care aceste activități vor fi accesate sunt primordiale. Putem spune fără lipsă de modestie că operațiunile de recondiționare a drumului de acces, concentrate în special pe cea mai accesată zonă a lacului, la pădure, au fost realizate cu un profesionalism deosebit.
Drumul existent a fost decopertat, tasat, au fost create rigole de colectare a apei pluviale, s-au realizat nu mai putin de 8 puncte de drenaj prin tubulatură a zonelor ce colectau apa și au fost așezate nu mai puțin de 3 straturi de piatră tasată cu utilaje speciale. În prezent suntem mândri să afirmăm : „Accesul auto este posibil pe orice tip de vreme!”

Pescuitul pe Balta Cămineasca este o experiență unică și se adresează tuturor pescarilor, indiferent de gradul de pricepere. Printr-o atentă monitorizare a efectivelor piscicole, intervenim periodic pe tot parcursul anului cu populări succesive mai ales din specia Crap, specie la mare căutare printre pescarii sportivi. Scopul nostru declarat este acela de a menține o densitate mare de pește astfel încât orice pescar ce ne vizitează să aibă șanse cât mai bune de a prinde cantitatea admisă la reținere.
Datorită faptului că pe Balta Cămineasca se pescuiește în regim de reținere pește, trebuie să atragem atenția pescarilor asupra unui fapt mai puțin cunoscut, anume, Crapii folosiți pentru populări provin din ferme piscicole românești și sunt crescuți în regim deschis. Aceștia sunt practic o versiune „Bio” ihtiologică, fiind catalogați: Calitatea – I – consum, de aici și gustul deosebit remarcat de foarte mulți pescari ce au avut plăcerea de ne vizita.

Pentru că și noi suntem pescari și putem spune fără tăgadă că unele dintre cele mai frumoase momente ale copilăriei au fost acelea în care am pescuit împreună cu bunicii sau părinții, vă încurajăm să încercați o astfel de experiență alături de fiii și fiicele dumneavoastră. Avem o populație numeroasă și diversă de pești ce pot fi prinși la vargă, în mod cert, cei mici nu se vor plictisi și vor avea parte de o aventură de neuitat.
În speranța că v-am stârnit interesul, vă așteptăm să descoperiți singuri un cadru natural de excepție fie pentru pura relaxare sau pentru o partida de pescuit într-un cadru civilizat și curat.
Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto

Regulament Balta Camineasca:

Se va reține în juvelnic doar cantitatea maxim admisă pentru care s-a plătit Taxa.
Cantitatea de pește reținută care depășește pe cea maxim admisă se va plăti cu 22,00 lei/kg (TVA inclus).
Soția și / sau copilul cu vârsta de până la 16 ani, care însoțesc pescarul, pot pescui gratuit cu o undiță, din același loc pentru care s-a plătit Taxa; deasemenea, capturile acestora se vor cumula în limita maxim admisă pentru reținere aferentă Taxei achitate.
În situația în care pescarul atinge cantitatea maxim admisă pentru reținere, poate continua pescuitul în sistemul „Prinde și Eliberează”, iar peștii vor fi eliberați imediat după capturare (nu se rețin în juvelnic).
Partida de ZI = 12 ore și se desfășoară de la ora 6:00 până la ora 18:00.
Partida de 24 ore are ca oră de începere ora 18:00 și se va desfășura până a 2-a zi la ora 18:00.
Este INTERZISĂ reținerea speciilor precum: Șalău, Știucă, Biban, Sânger, Novac și Crap sub 0.5 kg. Acestea se vor elibera imediat.
Pescarii și eventualii însoțitori ai acestuia sunt obligați să se comporte civilizat, fără țipete, injurii sau alte manifestări de natură să deranjeze ceilalți pescari.
Pescarii sunt obligați să mențină curățenia generală a locului de pescuit. Este strict interzisă aruncarea resturilor menajere sau de alta natură pe mal sau în apă.
INTERZISĂ ascultarea oricărui tip de muzică la difuzor (pot fi folosite căști audio).
INTERZIS PESCUITUL LA BOMBĂ / ARICI.
INTERZIS PESCUITUL DUPĂ SPECIILE FITOFAGE.
Plantatul este gratuit și se realizează NUMAI cu Navomodelul.
Pescarii au obligația să prezinte spre control, la cererea personalului autorizat (Paza, Administrator), juvelnic, bagaje și autovehicul. Menționăm că la terminarea partidei de pescuit (părăsirea incintei lacului) se vor controla autovehiculele la barieră prin sondaj.
Taxa de pescuit este INDIVIDUALĂ.
Copii cu vârsta de până la 14 ani precum și persoanele de sex feminin ce însoțesc pescarul pot pescuit GRATUIT alături de pescarul plătitor, cu condiția de a se încadra în numărul maxim de scule permise și în perimetrul aceluiași loc de pescuit.
Rugăm sesizarea oricăror abateri de la prezentul regulament către echipele de pază! Vă mulțumim!
Notă
Zona cuprinsă între ieșirea din satul Naipu și până la intersecția cu deversarea Iazului Bila 2 este zonă de protecție naturală, pescuitul fiind interzis.

Specii de pesti Balta Camineasca:

Salau, Caras, Crap, Platica, Rosioara.

Momeala Balta Camineasca:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Camineasca:

Pescuit la caras (doar zona Sat Naipu)
30 lei / 2 undițe sau lansete / 12 ore – 5 kg caras
Pescuit crap și caras
60 lei / 4 undițe sau lansete / 12 ore – 5 kg crap + 5 kg caras (de Marți până Duminică). Pescuitul începe la ora 06:00 și se termină la ora 18:00.
100 lei / 4 undițe sau lansete / 24 ore – 7 kg crap + caras nelimitat (de Luni pana Sâmbăta). Pescuitul începe la ora 18:00 și se termină a doua zi la ora 18:00.

Contact Balta Camineasca:

DATE DE CONTACT
Rezervări: 0786.428.087 - Nelu (luni - vineri 08:00 – 15:00)
Relații clienți: 0786.428.086 - Daniela Băcioiu
Sesizări pază: 0786.428.084 - Claudiu sau 0786.428.085 - Vali

Date GPS: Latitudine: 44.155029, Longitudine: 25.776781
Daca vrei sa vezi balta pe harta CLICK AICI

Video Balta Camineasca:

iulian pescuit camineasca mirel
Puteti sa pescuiti si in alte balti din jurul localitatii Bucuresti
Postat la: 18 Decembrie 2011
27555 vizualizari
Print
Mihai
Mihai 31 mai 2012, 2:26 PM
Mda..este frumos intr-adevar asa ca si locatie..dar peste..eu am fost de 3 ori in decurs de un an si nu prinzi decat carasel si rar cate un pui de crap 1,5 Kg aprox.si sa nu mai vb de acces.hartoape la greu..

Cauta balti de pescuit:

Adauga balta ta
Adauga captura ta
La 20 Km de Balta Camineasca
Balta Iazul Bila 2

Balta Iazul Bila 2 - 1.8 Km

Iazul Bila 2 este o amenajare piscicolă ce răspunde cerințelor pescarului modern, adept al ... mai mult

Balta Albele

Balta Albele - 1.9 Km

Balta Albele se intinde din dreptul localitatilor Naipu - Schitu pana la Petru Rares. Exista ... mai mult

Balta Valter Maracineanu

Balta Valter Maracineanu - 11 Km

Balta Valter Maracineanu se afla langa localitatea cu acelasi nume din judetul Giurgiu. Este ... mai mult

Balta Vlasin

Balta Vlasin - 12.4 Km

Balta Vlasin este un loc superb pentru recreere,situata la 50 km de Bucuresti. Dispune de ... mai mult

Valea Bujorului 4

Valea Bujorului 4 - 12.5 Km

Balta valea Bujorului 4 este situata in comuna Izvoarele , Jud. Giurgiu,cu o suprafata de ... mai mult